Mannen en vrouwen verschillen in de manier waarop zij relaties aangaan. Hoe weet je zeker dat hij klaar is om zich te binden? Dit is wat hij nodig heeft!

Alles hebben gedaan

Een man moet aan een relatie toe zijn. Voordat een man zich committeert aan een ander en hij compromissen zal moeten sluiten, moet hij eerst het gevoel hebben dat hij alles heeft kunnen doen wat hij zelf wilde. Pas als hij helemaal aan zichzelf is toegekomen en ervaren heeft wat hij wilde, kan hij de rust vinden om zich voor lange termijn te binden.

Waarde hebben

Een man moet het gevoel hebben dat hij van betekenis of waarde is voor de ander. Wanneer een vrouw alles zelf kan en zich alleen maar onafhankelijke en sterk toont, is de valkuil dat ze te veel mannelijke energie toont. Hij kan zich dan niet ‘man’ voelen in de relatie. Hij moet het gevoel hebben dat hij voor haar kan zorgen. Daarvoor is het niet alleen belangrijk dat de vrouw af en toe in haar vrouwelijke energie blijft, maar ook dat hij zich krachtig en capabel genoeg voelt om er voor haar te zijn. Wanneer hij zelf teveel zorgen heeft, lukt het hem niet om haar ook de aandacht en steun te geven die zij graag zou willen.

Geen boeman zijn

Vaak weten we wel dat de ander van ons houdt om onze positieve kanten, maar we voelen ons pas echt geliefd als er ook ruimte is voor onze schaduwzijde. Vaak hebben mannen de ervaring dat vrouwen snel verdrietig of gekwetst zijn en dat de schuld dan bij henzelf ligt. Hierdoor krijgen ze het gevoel dat er geen ruimte is voor hun schaduwzijde. Ze denken dan dat de ander niet tegen hen opgewassen is en dat hij vervolgens de boeman is. Wanneer je bang bent dat de ander je niet aan kan, ga je op eieren lopen en kun je niet vrijuit jezelf zijn en liefhebben. Hij moet het gevoel hebben dat hij de ander geen pijn doet of zal doen. Als de ander te verliefd is en haar geluk erg afhankelijk is van hem, dan kan hij bijvoorbeeld bang worden dat hij haar zal kwetsen. En waar angst is, is geen ruimte voor liefde.

Seksueel/fysiek aantrekkelijk

Een man zal geen relatie beginnen met iemand waar hij zich niet in eerste instantie tot aangetrokken voelt. Dit is een eerste voorwaarde: daarna kijkt hij uiteraard ook naar andere eigenschappen.

Geaccepteerd en geliefd

Wanneer een vrouw een man constant wilt veranderen of geen waardering uitspreekt, voelt een man zich niet geaccepteerd of geliefd. Om zich geliefd te voelen is het voor een man naast acceptatie en waardering ook belangrijk om erkenning, aanmoediging, vertrouwen, bewondering en goedkeuring te krijgen. Verder moet een man het gevoel hebben dat de ander er voor hem is, zijn kant kiest en hem verdedigt.

Levensmissie

Tot slot is het voor een man belangrijk dat hij het gevoel heeft dat hij zijn levensmissie met de ander samen kan delen. Mannen hebben vaak het gevoel dat ze iets willen bereiken of behalen. Zij hebben een bepaalde droom voor ogen. De relatie moet binnen dat toekomstperspectief passen.  De relatie zal die droom niet in de weg moeten staan maar juist een aanvulling moeten zijn op zijn levensmissie zodat het leven rijker wordt in plaats van kleiner en hem helpt om de beste versie van zichzelf te worden.