Susan Dechering

Intuïtief Psycholoog

Hoi, ik ben Susan! Ik heb mijn Master Klinische Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen behaald en een postmastercursus Appreciative Inquiry gedaan aan het Instituut voor Interventiekunde. Naast mijn passie voor de psychologie heb ik ook een liefde voor dans en affiniteit met het bedrijfsleven. Ik geloof dat je je hart moet volgen en trouw aan jezelf moet blijven om te kunnen leven met passie en plezier. Het leven gaat immers niet alleen om werk, ik heb daarom na het behalen van mijn Master meer uiting gegeven aan mijn passie voor dans door internationale danservaring op te doen als dansstudent bij Broadway Dance Center New York. Tevens ben ik als danseres werkzaam geweest in Spanje.

In Nederland heb ik mijn carrièrepad weer vervolgd.  Ik ben werkzaam geweest als eerste- en tweedelijnspsycholoog. Maar omdat ik wilde ontdekken wie ik nog meer was dan enkel ‘hulpverlener’, ben ook werkzaam geweest in de sales en heb ik bij The Walt Disney Company in de marketing gewerkt.  Deze ervaring heeft ertoe geleid dat ik de ondernemende kant in mijzelf heb ontdekt en kon ontwikkelen. Echter omdat ik mij wel uiteindelijk in hart en nieren psycholoog voel, ben ik in weer teruggekeerd naar de hulpverlening. Ik hou van mensen en de verbinding die er ontstaat als ik met ze werk. Mijn bedrijfservaring gaf mij de mogelijkheid om mijn eigen vrijgevestigde praktijk beginnen. Inmiddels werk ik geruime tijd als zelfstandig psycholoog waarbij ik de vrijheid heb om te behandelen op mijn eigen manier los van de regel- en wetgeving van zorgverzekeraars. 

Ik volg regelmatig her- en bijscholingscursussen om op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen en mij verder te verdiepen in mijn vak. Naast mijn interesse in de psychologie heb ik ook een interesse in spiritualiteit.
Ik volg daarom ook opleidingen en cursussen op dit vlak. In mijn behandelingwijze zie je dit ook terug doordat deze gebaseerd is op zowel Westerse psychologische theorieën als Oosterse filosofische wijsheden.

Vaardigheden

 • Behandeling
 • Workshops & trainingen
 • Schrijven
 • Publiekelijk spreken

Mijn visie & missie

 

“Ik geloof dat de sleutel tot liefde ligt in de relatie die je met jezelf hebt.” Als je in vrede met jezelf kan zijn, vind je die innerlijke rust, echte verbinding, liefde en geluk. Dat betekent dat je jezelf moet leren houden. Het is de kunst om niet alleen oog hebben voor je positieve kant maar vooral aandacht en liefde voor je schaduwkant. Deze schaduw kant bestaat uit uiterlijkheden, gedrag, gedachten maar vooral ook uit gevoelens die we van onszelf afkeuren. Tegenwoordig mogen we ons bijvoorbeeld niet meer slecht voelen want dan ben je niet succesvol. Wanneer je niet gelukkig bent lijkt het alsof je iets fout hebt gedaan en het je eigen schuld is. Terwijl negatieve gevoelens bij het leven horen. Het is daarom nu meer dan ooit essentieel om jezelf de ruimte te geven om je ook slecht te mogen voelen en met zelfcompassie jezelf te benaderen. Als je jezelf volledig accepteert kun je je makkelijker kwetsbaar opstellen. Dat is een belangrijke basis voor het creëren van verbinding met een ander.

Zelfliefde vormt dus een basis voor het bouwen van liefdevolle relaties met anderen. Vanuit deze basis kunnen we uitvliegen. Een mens wil leven, ervaren en groeien. We halen plezier uit de overwinningen die we behalen in ons groeiproces. Relaties helpen ons om te groeien. Het leven is een avontuur waarin we verliefd worden, elkaar en onszelf leren kennen, maar ook verlies kennen. Het is de kunst om je niet te laten
ontmoedigen door de val maar het te zien als een een prachtig leerproces waarin je steeds makkelijker leert om op te staan. Elke keer weer opnieuw te kiezen om met liefde het leven aan te gaan in plaats van wrok of angst in je hart te sluiten. Want als je hart zich vult met liefde, of dit nu naar jezelf toe is of naar een ander, het gevoel is hetzelfde; een gevoel van geluk.

“Probeer goed te voelen in plaats van je goed te voelen.”

 

Mijn Behandelwijze

 
 
Ik help mensen om in balans te komen en hun natuurlijke evenwicht te herstellen. Wanneer mensen te veel in het hoofd zitten en alleen maar volgens hun ratio leven help ik ze om weer in contact te komen met hun gevoel. Kort door de bocht genomen zie je dan dat deze mensen een dominante activiteit laten zien in hun linkerhersenhelft. Om meer met hun gevoel in contact te komen help ik ze om hun rechterhersenhelft te activeren. Maar andersom kan het natuurlijk ook, wanneer mensen overspoeld worden door emoties en voornamelijk een actieve rechterhersenhelft hebben help ik ze met rationelere oplossingen en hun linkerhersenhelft te activeren.

Dit doe ik door gebruik te maken van de volgende methoden:

 • EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)
 • Appreciative Inquiry
 • Positieve psychologie
 • CGT (Cognitieve GedragsTherapie)
 • ACT (Acceptance and Commitment Therapy)
 • Mindfulness
 • EFT (Emotional Focus Therapy)
 • Systeemtherapie

Klachtenregeling

Bent je niet tevreden over de behandeling of over mij als behandelaar? Schroom dan niet om het mij te vertellen. Ik bied je graag een luisterend oor aan en zal mij inzetten om samen alsnog tot een bevredigend resultaat te komen.
Ben je daarna nog niet tevreden of vind je het vervelend om met mij over je klacht in gesprek te gaan? In dat geval kun je er ook voor kiezen je klacht neer te leggen bij mijn beroepsorganisatie de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg. Je kunt dit doen door hen te mailen: vertrouwenspersoon@de-nfg.nlVoor meer informatie klik hier.