Veel vrouwen zijn bang om needy te zijn. Enerzijds horen we dat we niet aan een man moeten trekken, hem de ruimte moeten geven en we vooral moeten werken aan zelfliefde voordat we een ander kunnen liefhebben. Anderzijds moeten we zelfrespect hebben en geen genoegen nemen met een man die ons te weinig geeft. Hoe valt dit te rijmen?

Waarom vragende vrouwen juist aantrekkelijk zijn!

Wanneer we elkaar leuk vinden willen we graag de ander blij maken. Het is fijn als je je liefde kan tonen en als het ook ontvangen wordt door de ander. Zoals veel vrouwen het fijn vinden om iemand te verzorgen, vinden mannen het ook heel fijn als ze het gevoel krijgen dat ze een vrouw gelukkig kunnen maken door vrouwen te helpen. Mannen zijn niet voor niets oplossingsgerichte wezens – het zit in hun bloed om te helpen. Maar dan moet er wel hulp nodig zijn! Een vrouw die om hulp vraagt is daarom ook aantrekkelijk, het is een kans voor een man om zijn mannelijkheid te tonen door haar (uit de brand) te helpen! Zoals schrijver John Grey zegt, vrouwen hechten zich en voelen liefde wanneer een ander iets voor hun doet en ze mogen ontvangen. Denk aan de slogan van L’oreal: Because you are worth it! Terwijl mannen zich juist gaan hechten aan een ander en liefde gaan voelen wanneer ze iets voor een ander kunnen doen! Zij raken veel meer vervuld als ze kunnen geven en presteren! Het is daarom voor beide sekse fijn als vrouwen in de relatie in hun vrouwelijke energie gaan zitten (reactief, en ontvangend) en mannen in hun mannelijke energie (actief en gevend). Een vrouw kan dit op gang brengen door aan een man dingen te vragen, zo krijgt hij de kans om ook in de mannelijke energie te komen! 

Is veel vragen niet Needy?

Misschien denk je, maar als ik zo veel ga vragen, word ik dan niet een zeur? En ben ik dan niet needy? Mannen houden toch niet van afhankelijke, behoeftige vrouwen? Dat klopt. Niemand houdt van behoeftige en zeurende mensen, maar er is een verschil tussen vragen en zeuren. En je kan heel goed onafhankelijk zijn en toch om veel vragen en in je vrouwelijke energie blijven. Om te begrijpen hoe dat zit is het belangrijk om het verschil te weten tussen een vrouw zijn die veel vraagt (omdat ze weet dat ze het waard is om te ontvangen) en een vrouw die behoeftig en afhankelijk is. 

Hoe je veel kan vragen zonder Needy te zijn

Een onafhankelijke persoon heeft niets per se nodig van de ander, maar kan het wel extra fijn vinden om te ontvangen. Wanneer je iets nodig hebt dan wordt het dwingend, je vraagt iets waarbij het antwoord: ‘nee’ geen optie is. Je vraag is daarom een eis. Mensen houden er niet van als ze zich klemgezet voelen, eisen zijn daarom niet fijn. Een vraag daarentegen is uitnodigend en het antwoord ‘nee’ kan daarbij ook gegeven worden.  Soms is het niet duidelijk dat een vraag geen eis is, veel mannen verwachten al dat het antwoord: ‘nee’ geen optie is bij elke vraag diie er komt. Om dat te veranderen wil je juist laten zien dat je een ‘nee’ goed kan ontvangen. Hoe vaker je vraagt en kan laten zien dat je niet boos, geïrriteerd of teleurgesteld bent als er een nee volgt op je vraag, hoe duidelijker het wordt voor de ander dat hij of zij echt keuzevrijheid heeft. Vraag daarom juist veel (kleine) en voor jou onbelangrijke dingen, zodat je weet dat een ‘nee’ je niet zal triggeren.