We willen ons allemaal geliefd voelen. Hoe geef je een vrouw in de huidig maatschappij het gevoel dat ze ertoe doet?
We willen ons allemaal geliefd voelen. Het gevoel van liefde geeft ons een warm en gelukkig gevoel dat we goed genoeg zijn. In de patriarchale maatschappij waarbij er meer waarde wordt gehecht aan mannelijke waarden dan vrouwelijke waarden, is het niet altijd makkelijk om je als vrouw goed genoeg te voelen. Er wordt vrouwen ingeprent dat ze succesvol, rationeel, ambitieus, actiegericht, pro-actief, besluitvaardig, onafhankelijk en sterk moeten zijn. Dat is niet niks! Het gevolg is dat vrouwen zichzelf heel wat druk opleggen en dat kan op den duur erg zwaar en vermoeiend zijn. Vrouwen willen kunnen ervaren dat het oke is als we emotioneel zijn, dat we niet minder zijn als we ons afhankelijk voelen en veel aandacht nodig hebben. Ze willen niet het idee hebben dan we afdoen als het onze droom is om moeder te worden in plaats van een carrière vrouw en kunnen voelen hoe het is om trots te zijn op onze sensitiviteit en intuïtie. Kortom: een vrouw heeft het nodig om zich geliefd te voelen om haar vrouwelijke kwaliteiten. Je kunt een vrouw daarom het gevoel geven dat je haar liefhebt, door haar de ruimte te geven om van tijd tot tijd vrouw te mogen zijn.  

Pak de mannelijke rol

De mannelijke rol pak je wanneer je zelf in je mannelijke energie gaat zitten. Mannelijke energie kenmerkt zich door eigenschappen zoals besluitvaardigheid, verantwoordelijkheid en rationeel zijn. Vaak zie je dat er een verschil is tussen hoe mannelijk je je opstelt op de werkvloer en thuis bij je partner. Wees niet bang dat het fout is waar je mee komt, als je alleen al de leiding pakt is dat super sexy en kan de juiste vrouw die het zelfde als jij wilt je volgen. Het hoeven ook geen grote dingen te zijn, begin bijvoorbeeld met te verzinnen wat er die avond gegeten wordt. Zo kan zij dit even loslaten en zich op andere dingen focussen.  

Ruimte voor haar vrouwelijke kant

Waarschijnlijk heb je deze al eerder gehoord: als een vrouw je een probleem voorschotelt, wil ze niet perse een oplossing. Ze wil voornamelijk gehoord worden. Dat betekent dat ze begrip nodig heeft. Begrip geef je door je in te leven in haar situatie en enkel aan haar terug te geven hoe het voor haar waarschijnlijk zal voelen, bijvoorbeeld door te zeggen: “je had een drukke dag en daardoor voel je opgejaagd”, of “toen je op de babyshower was werd je geconfronteerd met je eigen gemis aan een kind en maakte dat je verdrietig”. Veel mannen vinden het lastig om begrip te geven omdat het naar hun idee niets oplost. Mag zij zich niet naar voelen, moeten de emoties weg? Op deze manier geef je een vrouw niet de kans om zich ook slecht te voelen en voelt ze de druk dat ze alleen maar rationeel en sterk moet zijn. Vrouwen eisen dit doorgaans al van zichzelf en zijn het moe om altijd maar sterk te moeten zijn. Ze hebben behoefte om kwetsbaar te mogen zijn en te voelen dat ze nog steeds goed genoeg zijn, ook als ze zich even zwak en emotioneel voelen. Door enkel begrip te geven, creëer je veiligheid voor een vrouw om zich kwetsbaar op te stellen. Voor vrouwen is dat een groot cadeau, je bent dan de thuishaven waar ze even bij kunnen uitrusten en zichzelf mogen zijn.  

Neem initiatief

Kortom: je kan een vrouw liefde tonen door haar de ruimte te geven om kwetsbaar te zijn, haar emoties te respecteren en vertrouwen te hebben dat ze uiteindelijk zelf slim en sterk genoeg is om haar problemen zelf op te lossen. Daarnaast toon je je liefde door de mannelijke rol op je te nemen en de verantwoordelijkheid over de relatie op je te nemen door actief met ideeën te komen, mee te denken over zaken die geregeld moeten worden in het huishouden of met de kinderen.