Daten kan vaak verwarrend zijn. Waar sta je nu precies en wat als de ander niet eerlijk of duidelijk is in zijn of haar communicatie? Soms kan het zijn dat een ander geen interesse heeft zonder dat hij of zij dat direct duidelijk maakt. In deze blog leer je hoe je dit kan herkennen.

De wegsluip uitmaak methode 

Soms kan daten heel verwarrend zijn, want wat kun je van elkaar verwachten? Wat is normaal in het contact en hoe ziet dat er dan uit? En vervolgens zijn er ook nog verschillende datingsfases waarin wat normaal is kan verschillen. Het kan daarom lastig zijn om in te schatten waar je nu staat en of het daten ergens naar toe leidt. De beste manier om dit te weten te komen is om het te vragen, maar soms ligt dat wat gevoelig. Andere keren kan het alsnog geen duidelijkheid geven, bijvoorbeeld, wanneer de wegsluip uitmaak methode gebruikt wordt. Dat is een methode die een bepaald type persoon inzet om stiekem de relatie te beëindigen. In deze blog zal ik meer uitleg geven over de wegsluip uitmaak methode zodat jij hem voortaan kan herkennen, weet waar je aan toe bent en hierop kan handelen!

Wat is de wegsluip uitmaak methode?

Deze methode is gedrag waarbij iemand steeds minder van zich laat horen, maar niet helemaal verdwijnt. Er is wel contact maar niet genoeg zodat het ergens heen gaat en ook niet te weinig zodat het stopt. Het verschilt daarnaast ook van aantrekken/afstoten omdat het constant is (het is dus stabiel in het weinige contact).

Bij welk type zien we deze methode?

Mannen of vrouwen die graag aardig gevonden willen worden en het verschrikkelijk vinden om de dader of boeman te zijn zetten deze methode vaak in. Ze zijn vaak heel aardig, sociaal en emotioneel bewust, ambitieus en charmant. Ze haten conflict omdat ze zich snel schuldig voelen en dit slecht kunnen verdragen. Zodoende vermijden ze conflict of situaties waarbij een ander hen mogelijk schuldgevoelens kunnen geven. Dus zullen ze niet snel zelf direct het lijntje doorknippen.

 Wat te doen?

  1. Spreek de ander direct aan op zijn of haar gedrag. Merk op dat er een shift of vermindering is in het contact en vraag of er iets mis is, of hij twijfels heeft of ermee wil stoppen. Je maakt het voor de ander makkelijker om de moeilijke waarheid eruit te gooien. Want mocht dit het geval zijn dan kun je dit beter vroeger dan later te weten komen. Waarschijnlijk zal de ander niet snel toegeven dat hij of zij inderdaad is afgehaakt. Meestal zie ik dat dit type het zal ontkennen en met een excuus komt bijvoorbeeld dat hij of zij druk was. Vervolgens zal dit er toe leiden dat jij hem of haar toch nog een kans geeft, investeert in het contact wat vervolgens weinig effect zal hebben.
  2. Vervolgens heb je de keuze. Blijf je investeren? Mits je een lange adem hebt en het geen probleem vindt om van de eerste prioriteit naar de laatste prioriteit te verschuiven, is dit geen probleem. Wil je echter meer?
  3. Dan zul jij het onontkomelijke feit moeten benoemen; zeg dat dit niet zo gaat werken voor je en dat je meer behoefte hebt aan contact, initiatief of wat het dan ook precies is wat jij nodig hebt of verwacht van een ander. Grote kans dat de ander diplomatiek en sportief reageert door dit keer wel te erkennen hoe hij of zij zich gedraagt. De ander zal toegeven dat hij tekort heeft geschoten en mogelijk zijn spijt betuigen en begrip opbrengen voor jouw behoeften om tot slot in te stemmen dat dit inderdaad niet zo gaat werken. Hij of zij is allang opgelucht dat hij of zij niet de boosdoener hoeft te zijn.