Naar een serieuze relatie toewerken vergt tijd, zowel bij mannen als bij vrouwen. In dit artikel gaan we specifiek in op de 7 fases die de man doorloopt, voordat hij echt verliefd wordt. Lees snel verder!
 

Date je al een tijdje, maar lijkt het altijd na een paar weken of maanden weer te stoppen en wordt het nooit een relatie? Waarschijnlijk komt dit omdat je niet aan het slowdaten bent! Slowdaten is namelijk nodig voor een man om door de 7 fases heen te gaan om uiteindelijk verliefd te worden en zich te commiteren. Er is daarom meer geduld nodig. Bij slowdaten date je selectiever met de juiste mensen in een langzaam tempo in plaats van dat je met hagel schiet en met veel mensen kort en snel date. Om beter te begrijpen waarom slowdaten succesvol is, is inzicht in de 7 fases handig – zowel voor mannen als voor vrouwen.  

Selectiefase

In de eerste fase selecteert een man een potentiele partner op basis van een eerste indruk. Een man gaat na of zij kan voldoen aan een aantal basis voorwaarden die hij stelt voor een partner; is ze fysiek aantrekkelijk, heeft ze dezelfde interesses? Je zou kunnen zeggen: spreekt haar datingsprofiel hem aan? Als ze hieraan voldoet zal hij pas met haar naar de  volgende fase willen bewegen.

Uitvraagfase

Een man zal een vrouw uitvragen als zij voldoet aan zijn basiscriteria. Wanneer een vrouw hem hierop afwijst is er nog niets aan de hand. Hij is in deze fase namelijk nog niet verliefd. Wanneer ze wel in gaat op zijn vraag gaat het over naar de aantrekkingsfase.

Aantrekkingsfase

In de aantrekkingsfase leer je elkaar kennen. Hij zal willen weten of zij kan bieden wat hij in een relatie zoekt. Hij kijkt hierbij of er alarmsignalen zijn en of er chemie is. Wanneer er wederzijdse aantrekkingskracht is zal een man vanzelf in de volgende fase komen; de veroveringsfase.

Veroveringsfase

Wanneer een man in de veroveringsfase komt, ontstaat er de (lichte) obsessie/het doel om de vrouw voor zich te winnen. Hij zal alles in de strijd gooien om zijn eigen waarde aan te tonen en indruk te maken. 

Oordeelfase

Wanneer hij het gevoel heeft dat hij haar veroverd heeft zal hij zich terug trekken om na te denken of hij een toekomst samen met haar ziet. In deze fase trekt een man zich soms terug, het veroveren wordt minder of houdt op, het contact wordt minder. Dit kan een vrouw vaak onzeker maken. Of een vrouw onzeker raakt en vervolgens aan hem gaat trekken door contact te zoeken geeft hem ook het vaak het gevoel dat hij geen vrijheid heeft om te doen wat goed is voor hem zelf. Hij krijgt dan het gevoel dat er geen ruimte is om bij zichzelf te blijven, maar zich moet ‘melden’. Wanneer een vrouw gaat trekken in deze fase kan een man hierdoor afknappen op haar. Raak daarom niet in paniek, maar weet dat mannen het gewoon even nodig hebben om na al het investeren in jou op zichzelf te zijn. Geef hem daarom de tijd en ruimte. 

Bevestigingsfase

Vervolgens zal een man weer vanzelf naar de vrouw toe komen als hij een toekomst in hen ziet. Wanneer blijkt dat zij hem ook nog altijd ziet zitten dan zal hij dieper gaan nadenken of hij een relatie met haar wil. Ook in deze fase is hij nog niet verliefd – hij zal eerst de voor en nadelen op een rijtje moeten zetten of hij echt met haar verder wil.

Toewijdingsfase

Tot slot is de toewijdingsfase, hij heeft besloten dat hij voor een relatie met je wil gaan. Nu eenmaal het besluit is genomen en de grootste onzekerheden en twijfels weg zijn is er de ruimte voor een man om verliefd te worden.

Zoals je ziet moet een man eerst een aantal fases door voordat hij verliefd wordt. Dit is goed om te weten zodat je als vrouw ook je verwachtingen en je tempo kan aanpassen. Het helpt om slow te daten en niet gelijk te denken en je te gedragen alsof je een stel bent als hij nog niet zo ver is. Geef elkaar de tijd om aan elkaar te wennen en elkaar te leren kennen. Een relatie vergt een langetermijn investering en moet groeien, dat heeft tijd nodig. Dus heb geduld en geniet van het proces!