Betrapt jij jezelf elke keer weer erop dat je van de ene in de andere slechte relatie beland, waarbij je respectloos behandelt wordt, gecontroleerd wordt, naar beneden gehaald of niet gewaardeerd of misschien zelfs wel mishandeld wordt? Dan is het tijd dit patroon te doorbreken, lees snel deze blog om erachter te komen hoe!

Verkeerde types aantrekken 

Allereerst is het belangrijk om een misvatting uit de weg te helpen: Je trekt de verkeerde types niet aan, je staat jezelf toe om te lang te blijven hangen bij de verkeerde types.

Als jij straalt en jezelf bent zullen er heel veel verschillende soorten mensen je aantrekkelijk vinden. Dit zullen zowel de mensen zijn die serieus op zoek zijn naar een relatie, mensen die op een volwassen en transparante manier kunnen communiceren, maar er zullen ook mensen tot je aangetrokken zijn die wellicht bindings of verlatingsangst hebben en mensenen die nog niet weten wat volwassen en respectvol gedrag is. Kortom er bestaat niet zoiets aan alleen aantrekkelijk zijn voor verkeerde mensen. Als het verkeerde type zich tot jou aangetrokken is zegt dit niets over jou! 

Alarm signalen negeren bij verkeerde types

Waar gaat het dan wel mis? Zoals ik al eerder zei, bij het blijven hangen bij de verkeerde. De reden dat je keer op keer dramatische dates of relaties hebt is omdat je je te veel inlaat met een persoon die niet goed voor je is. Van te voren is het misschien moeilijk zichtbaar of iemand een persoon is die niet goed is voor je, echter kunnen er na verloop van tijd verschillende alarmsignalen zich voordoen. Zie mijn blog: ‘Waarschuwingssignalen bij ‘foute’ mannen of vrouwen’. Vervolgens kies je ervoor om deze alarmsignalen te negeren. Dat je verkeerde mannen aantrekt is je niet te verwijten, maar kiezen om bij de verkeerde te blijven wanneer hij of zij zijn ware aard laat zien daar heb je wel zelf zeggenschap over.

De vraag is dus, waarom blijf je bij de verkeerd?

Angst 

Eigenlijk settelen we voor less. We zijn liever samen met iemand waar we af en toe leuk mee hebben en niet goed voor ons is, dan dat we alleen zijn. Vaak is de angst om alleen te zijn. Of de angst om alleen ‘achter’ te blijven omdat je diep van binnen gelooft dat je niet beter verdient en dus ook nooit beter zal krijgen. Wat de reden ook precies is, hij komt altijd voort uit angst. Angst dat jij niet beter verdient, angst dat er geen beter persoon is, angst om alleen te zijn of te blijven.. Dat je verkeerde mannen aantrekt is je niet te verwijten, maar kiezen om bij de verkeerde te blijven wanneer hij of zij zijn ware aard laat zien daar heb je wel zelf zeggenschap over.

(Zelf)Vertrouwen

De remedie tegen angst is vertrouwen. Leer om comfortabeler met jezelf te zijn wanneer je alleen bent. Je kan leren om beter alleen te zijn zonder dat je je meteen ook eenzaam voelt, dit zijn twee verschillende dingen. Wanneer je werkt aan je zelfvertrouwen door jezelf meer lief te hebben zal het makkelijker worden. Zelfvertrouwen en vertrouwen in het leven dat jij hoe dan ook gelukkig zal zijn en blijven en dingen altijd goed voor je zullen uitpakken zal je de rust geven om meer blij jezelf te blijven in plaats van kiezen voor iemand vanuit angst. Immers wanneer jij jezelf lief hebt en volledig respecteert zullen anderen jouw voorbeeld volgen en krijg jij dit ook van hen terug. En bij diegenen die dat niet doen? Wegwezen..